Gallery

Gallery

The incredible view from this 35 year old townhome was the selling point for the clients!

Based on that focus, an incredible design was developed. Davenport Homes was tasked with constructing and troubleshooting the intricate renovation within a ‘stratified building’.
The results are outstanding!

What you don’t see, is the upgraded mechanical to make the home function better. But what you do see are the numerous changes that opens up the home, making it brighter, more efficient, and so comfortable to live in.

The clients love to entertain but they also like their downtime, so this renovation had to capture both needs.

The living room floor was raised to reduce the difference between levels, allowing a seamless flow throughout the main floor. Louvered ceiling millwork provides a visual break and attractive feature. Plus, we needed to bring in natural light while masking the existing skylight.

The kitchen is an amazing to work in and just hangout in. All white cabinets, with an insertion of warm wood, from the flooring, as a shelf-liner above.

Throughout the home, you’ll find evidence of the quality-detailing that Davenport is known for. A prime example is the reconfiguration of the stairway to the lower floor. The open tread design allows light to flow down the central shaft into the lower rooms. But, these stairs are not just beautiful, they have ‘grip channels’ that have been carefully routered into each tread to enhance safety.

The incredible beauty of the view from this home has now been matched with the interior of the home. Renovations of townhomes can be quite complicated, but the Davenport Team was up for the challenge. Our clients couldn’t be happier with the results!

Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1
Gallery 1